АНТИМИКРОБНО И АНТИВИРУСНО ДЕЙСТВИЕ
на Екстракта от Маслинови Листа

ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
10 минути

1. МИКРООРГАНИЗМИ - ВИРУСИ И БАКТЕРИИ

Микроорганизмите са широко разпространени в природата – населяват въздуха водата, почвата. Така наречените микроби (от гръцки: μικρός – малък, βίος – живот) са вид организми, невидими с просто око. За микроорганизми се смятат всички организми, по-малки от 100 µm, в това число влизат вирусите и бактериите.

Вирусите могат да се възпроизвеждат единствено, като подчиняват и контролират други клетки, тъй като самите те не притежават собствен клетъчен апарат за самовъзпроизвеждане.

Те не могат да се размножават в изкуствени хранителни среди, а единствено в живи клетки. Представляват вътреклетъчни паразити, които за своето размножаване използват синтезиращите системи и енергията на клетките които са атакували.

Не случайно на латински virus означава отрова.

При напускане на клетката – гостоприемник от вируса, един от възможните изходи за нея е пълното ѝ унищожение.

Вирусните частици се предават изключително бързо по различни пътища: чрез кожен контакт, по въздушно-капков или по полов път.

Бактериите са малки форми на живот, които не могат да бъдат забелязани с просто око. Само около 2% от откритите бактерии са патогенни, останалите живеят в симбиоза с човешкия организъм, като не вредят на нормалното му съществуване. Патогенните бактерии, попадайки в здрав организъм, са причинители на множество заболявания.

2. ВИРУСНИ И БАКТЕРИАЛНИ БОЛЕСТИ

Вирусите са причинители на много от тежките заболявания засягащи човека, като:
-Дребна шарка
-Херпес
-Грип
-Хепатит
както и на смъртоносните болести:
-СПИН
-Бяс
-Ебола
и други.
рисунки на вирусите хив, хепатит Б, ебола, аденовирус, грип и бактериофаг
Бактериалните болести са група инфекциозни заболявания, които се причиняват от патогенни бактерии. Всички организми притежават някакъв имунитет, независимо от това някои бактериални болести са много опасни.

Най–известните бактериални болести са:

-Туберкулоза
-Проказа
-Салмонелоза
-Холера
-Коремен тиф
-Сифилис
-Чума

3. ГРИП

Грип или инфлуенца е остро инфекциозно заболяване. Причинява се от Influenza virus type А и Influenza virus type B. Характеризира се с рязко изразена интоксикация – главоболие, висока температура, силни мускулни болки и възпаление на горните дихателни пътища.

Бързото разпростиране на грипа и преминаването му в епидемии, а понякога и в пандемии се дължи на краткия инкубационен период, въздушно-капковия механизъм на предаване и високата възприемчивост сред хората.

Източник на зараза при грипа е болният човек. Той отделя вируса в последните няколко часа от инкубационния период и от 1 до максимум 5 дни от началото на клиничното му проявление. Голямо епидемично значение като източник на заразяване с грип имат болните с леки и безсимптомни форми.

За страдащите от изброените заболявания е известно, че грипът повишава риска от сериозни усложнения:

- Ендокринни заболявания - диабет
- Сърдечно-съдови заболявания
- Бъбречни заболявания
- Чернодробни заболявания
- Астма
- Заболявания на кръвта
- Хронични белодробни заболявания
рисунка със симптомите за грип
Симптоми за Грип

4. ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА – АНТИМИКРОБНО И АНТИВИРУСНО ДЕЙСТВИЕ

"След като се натъкнахме на ефикасността на екстракта от маслинови листа като превенция и лечение на инфекции аз и съпругата ми Джоан започнахме да приемаме екстракта профилактично. Като ежедневна добавка екстрактът от маслинови листа може да помогне за поддържане на добро здраве!"

"...Естествените антибиотици предоставят алтернатива на конвенционалните антибиотични медикаменти с допълнителната полза от намалени или никакви странични ефекти. Екстрактът от маслинови листа е един от най-мощните познати естествени антибиотици."

Д-р Morton Walker изброява повече от 100 микроорганизми, които могат ефективно да бъдат унищожени с екстракт от маслинови листа.

Доктор Мортън Уоулкър Станфорд, Кънектикът
Корица на книгата "Olive Leaf Extract"
DR. MORTON WALKER, 'OLIVE LEAF EXTRACT', 16
"Хора, които са подложени на ежедневен стрес са особено податливи на настинки и вируси. Те могат да се възползват от продължителната употреба на екстракт от маслинови листа като стимулатор на имунната система.

Лабораторни тестове показват, че екстрактът от маслинови листа може значително да намали чувствителността към настинка и грип.

Д-р Робърт Лайънс извършва клиничен тест на своите пациенти, използвайки екстракт от маслинови листа. От 164 пациенти, страдащи от респираторни и белодробни заболявания (настинки, грип, белодробни проблеми и други подобни), 157 са се възстановили напълно и 7 са се подобрили, докато са използвали маслинов екстракт.

Това е успеваемост от почти 96%!
Корица на книгата "OLIVE LEAF EXTRACT-Potent Antibacterial, Antiviral and Antifungal Agent"
2. Michele Hansen, N.D. Andrew Verity N.D. Dip H. Dip N. Dip Irid., 'OLIVE LEAF EXTRACT-Potent Antibacterial, Antiviral and Antifungal Agent', 19
През 2000- та година, Уилям Фредриксон регистрира патент в САЩ:

Абстракт
"Разкрит е метод за лечение на заболявания с вирусен произход. Методът включва перорално или парентерално приложение на антивирусно количество от естествено срещащ се секоиридоид от растения от семейство Oleaceae или негови производни. Предпочитаните орални лекарствени форми включват секоиридоидният олеуропеин в чиста форма или като компонент от изсушен растителен материал на Olea europaea или изсушен екстракт от него и фармацевтично приемлив носител."
https://patents.google.com/patent/US6117844A/en
Снимка на патента на Фредриксон
Екстрактът от маслинови листа, съдържа полифенолни съединения, по-специално олеуропеин, които демонстрират мощна антимикробна, антиоксидантна и противовъзпалителна активност. В лабораторни изследвания е доказано, че олеуропеинът и неговите производни като еленоловата киселина са ефективни срещу множество микроорганизми, включително ретровируси и някои видове бактерии. Съставките на маслиновите листа взаимодействат с протеина от вирусните частици и намаляват заразността, като подтискат разспространението на вируси, за които е известно, че причиняват настинки и респираторни инфекции.

Екстрактът от маслинови листа, приет в началото на настинка или при симптоми на грипен вирус, предотвратява или скъсява продължителността на заболяването.
Виж повече в "Alternative Medicine Review Volume 12, Number 1 2007" (на английски език)

По какъв начин екстрактът от маслинови листа действа срещу вирусите и бактериите:

-Екстрактът от маслинови листа действа при вирусна инфекция чрез деактивиране на специфичните вирусни клетки или чрез ограничаване на тяхното размножаване, като стимулира производството на фунгоцити. Фунгоцитите са така наречените Т – killer клетки, които са основна част от имунната система на човешкият организъм.

-Екстрактът от маслинови листа пречи на производството на аминокиселини, необходими за оцеляването на специфични микроби, вируси, бактерии, паразити или гъбички.

-Екстрактът от маслинови листа може директно да стимулира образуването на клетки на имунната система, които се борят с различните видове микроби.
Jack Ritchason ND, 'Olive leaf extract – Potent Antibacterial, Antiviral and Antifungal Agent'
Много важно е да отбележим, че редица изследвания категорично доказват, че уникалната комбинация от естествено съдържащите се полифеноли в екстракта от маслинови листа е неповторима със своите благоприятни действия върху човешкото здраве- далеч по-ефективна от приема на който и да било от тях поединично, в чист вид.

ОLIVE BOOST - Един уникален екстракт
от листата на диви маслинови дървета

Вярваме, че създавайки Olive Boost ние наистина успяхме да сътворим един уникален екстракт от диви маслинови листа

Защо Olive Boost е различен?

- Защото технологията с която работим е създадена и подобрявана по времето на натрупване на целия този опит, подчинена на стремежа ни за постоянно усъвършенстване
- Защото сме единствени в Гърция
- Защото събираме листата от избрани райони само пролетно време
- Защото използваме само свежи листа
- Защото не използваме никаква химия
- Защото знаем, на колко хора вече Olive Boost е помогнал

Продължителният прием от нормално препоръчителната профилактична доза от по 2 пъти на ден х 10 капки Olive Boost, постепенно ще доведе до укрепнала имунна система, по-редки и по-леко протичащи боледувания. Може да се използва неопределено дълъг период от време без риск от поява на нежелани странични ефекти.

Резултатите от приема са строго индивидуални. При съществуващи заболявания и прием на медикаменти, молим, консултирайте се с личния си лекар преди започване на прием на Olive Boost.

При нужда от съвет или консултации, молим да се свържете с нас.

Начините за връзка:
Т: +359 890110909
e- mail: zdrave@oliveboost.com

Olive Boost - 30 ml

Екстракт от маслинови листа
Достатъчно за един месец!
20 капки на ден.
47
лв.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

Маслиновите листа са пазители на най-мощния природен антиоксидант
Виж и нашата статия "Маслиновите листа са пазители на най-мощния природен антиоксидант". В нея ще прочетеш за:
1. Какво са свободните радикали и оксидативен стрес
2. Какви рискове носят високите нива на оксидативен стрес
3. Какво са антиоксидантите
4. Екстрактът от маслинови листа - най-мощният природен антиоксидант

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Click to order
Поръчка
Total: 
Три Имена
Имейл
Телефон
Адрес за доставка:
Моля посочете Ваш адрес или офис на Спиди.