Естествен Начин за Регулиране Нивата на Кръвнaта Захар

Екстрактът от маслинови листа влияе върху диабет и регулира нивата на кръвна захар

1. Кръвна захар

Кръвна захар е термин, който се употребява разговорно, който се отнася до количеството/ концентрацията на глюкоза в кръвта. Глюкозата се транспортира чрез кръвообращението от храносмилателния тракт до отделните телесни клетки. Тя е основен източник на енергия за организма.

В кръвта има и други захари, освен глюкозата, но поради биологическата им инертност организмът не е изработил чувствителност към нивата им в кръвта.

Концентрацията на кръвна захар е строго регулирана от организма. При нормални условия, нивото на кръвната захар е в границите между 4 и 6 mmol/l. Нивото на глюкозата се повишава сутрин и при хранене, точно поради тази причина се препоръчва кръвна проба за изследвания на кръвна захар да се взема "на гладно".

2. Захарен диабет

Захарният диабет е хронично заболяване, при което има повишено ниво на глюкоза в кръвта. Глюкозата е необходима за производство на енергия в клетките. Глюкозата от кръвта може да навлезе в клетките при наличие на достатъчно количество инсулин.

Инсулинът е хормон, който се произвежда в бета-клетките на задстомашната жлеза или панкреаса. Той има функцията да намалява повишената след прием на храна кръвна захар, като ѝ помага да влезе в клетката, за да се произведе енергия. Това се случва при здрав организъм, незасегнат от захарен диабет. При диабетиците има пълна или частична липса на производство на инсулин от панкреаса, както и нарушено действие на произвеждания инсулин.

Съществуват два основни типа захарен диабет – тип-1 и тип-2

При деца и при млади хора, които са с променена имунна система или са предразположени, се образуват антитела, които унищожават бета-клетките на панкреаса. Това води до настъпване на пълна липса на инсулин, като в следствие глюкозата от кръвта не може да влезе в клетките и се натрупва в организма. Кръвната захар остава висока както на гладно, така и след хранене. В такъв случай инжектирането на инсулин е абсолютно задължително. Този тип диабет е известен като инсулинозависим или тип-1 захарен диабет.

При възрастните, причината за заболяването е друга - бета-клетките на панкреаса не са атакувани и унищожавани и инсулин се произвежда, но действието му е затруднено и той не може да помогне на глюкозата да навлезе в клетката. Така неизползваната глюкоза остава в кръвта и кръвната захар се повишава. Този тип диабет е известен като неинсулинозависим или тип-2 захарен диабет. Той се среща най-вече при възрастните хора, но напоследък се установява и при по-млади, дори деца основно заради наднорменото тегло, което е съпътствано с натрупване на значителни количества подкожни мазнини.

Рискови фактори за развитие на диабет

- Наднормено телесно тегло и затлъстяване
- Наследствена предразположеност
- Високо кръвно налягане
- Повишени нива на холестерол и триглицериди
- Установено сърдечно-съдово заболяване
- Установен по време на бременност захарен диабет
Симптоми

- Повишена жажда
- Сухота в устата
- Често уриниране
- Редукция на теглото
- Отпадналост, лесна уморяемост
- Трудно заздравяващи рани по тялото
- Сърбежи по тялото, особено в областта на гениталиите

Диабетът причинява дългосрочни усложнения, засягащи очите, бъбреците, нервите и кръвоносните съдове и е най-често срещаното ендокринно заболяване.

Диабетът води до намаляване съдържанието на отделни естествени антиоксиданти.

От това заболяване страдат най-малко 360 милиона души по света. На всеки 10 секунди от диабет умира по един човек.
Икони за симптомите на диабет
Симптоми на диабет

3. Екстракт от маслинови листа и влиянието му върху диабета

Хроничното повишаване на глюкозата в кръвта налага сериозен оксидативен стрес на организма, което се изразява във възпаление и увреждане на тъканите - следователно и ускорено стареене.

Лечението на диабет има две основни цели:
- да се понижи кръвната захар до нормални нива
- да се ограничат щетите, нанесени на организма от повишените нива на кръвната захар

Приемът на екстракт от маслинови листа показва реални резултати и в двете насоки.
При лабораторни изследвания са събрани доказателства, как екстрактът от маслинови листа и олеуропеинът съдържащ се в него понижават кръвната захар чрез няколко механизма:
- забавят усвояването на простите захари от червата и увеличават усвояването на глюкоза в тъканите от кръвта
- предпазват тъканите от увреждането причинено, когато глюкозата се свързва с протеините в процеса наречен гликация. Гликацията е процес, при който има свързване на захар с протеин или мазнина в отсъствието на ензим, който да контролира тази реакция. Тя нарушава функциите на молекулите в организма ни и уврежда колагена на кръвоносните съдове, като по този начин ни прави по-предразположени към хормонални смущения, сърдечно-съдови, мозъчни и други заболявания.
- повишават нивата на други естествени антиоксидантни системи в организма, разширявайки степента на защита
Виж пълната статия ТУК (на английски език)

Екстрактът от маслинови листа може да се използва като ефективна съпътстваща терапия, която нормализира глюкозната хомеостаза при лица с диабет.

В друго проучване е изследвана хипогликемичната активност на маслиновите листа. Едно от съединенията – олеуропеин, показва активност в доза 16 mg/ kg. Това съединение също демонстрира антидиабетна активност при субекти с диабет, индуциран от алоксан (разрушава някои клетки в панкреаса, поради което се използва за предизвикване на болестта диабет за експериментални цели). Хипогликемичната активност на това съединение може да бъде резултат от два механизма:
- усилване на глюкозо-индуцираното освобождаване на инсулин
- повишено периферно поемане на глюкоза
Източник: NCBI (на английски език)

През 2013 година в Нова Зеландия е извършено 12 седмично изследване върху 46 мъже на средна възраст, които страдали от наднормено тегло и били в риск от развитие на метаболитен синдром. По време на изследването те приемали капсули с полифеноли от маслинови листа (51.1 mg олеуропеин и 9.7 mg хидрокситирозол). Резултатите недвусмислено показали, че екстрактът от маслинови листа подобрява инсулиновата резистентност.

В клинично проучване, продължило 14 седмици, 79 възрастни с диабет тип 2 били подложени на лечение с 500 mg таблетки от екстракт от маслинови листа, приети през устата веднъж дневно. Измервани били и сравнени чрез назначаване на лечение мерките за глюкозна хомеостаза, включително гликираният хемоглобин и плазмен инсулин. В резултат пациентите, лекувани с екстракта от маслинови листа, показали значително по-ниски нива на HbA1c и плазмен инсулин на гладно.

Заключението било, че приемът на екстракт от маслинови листа е пряко свързан с подобрена хомеостаза на глюкозата при хората.
Източник: NCBI (на английски език)

ОLIVE BOOST - Екстракт от листата на диви маслинови дървета- един естествен начин за регулиране нивото на кръвна захар в организма

Вярваме, че създавайки Olive Boost ние наистина успяхме да сътворим един уникален екстракт от диви маслинови листа

Защо Olive Boost е различен?

- Защото технологията с която работим е създадена и подобрявана по времето на натрупване на целия този опит, подчинена на стремежа ни за постоянно усъвършенстване
- Защото сме единствени в Гърция
- Защото събираме листата от избрани райони само пролетно време
- Защото използваме само свежи листа
- Защото не използваме никаква химия
- Защото знаем, на колко хора вече Olive Boost е помогнал

При нормално препоръчаният прием от по 2 пъти на ден по 10 капки Olive Boost, ефектите на регулираните вече процеси в организма, обичайно започват да се наблюдават около 3- тата седмица, след началото на приема.

Резултатите от приема са строго индивидуални. При съществуващи заболявания и прием на медикаменти, молим, консултирайте се с личния си лекар преди започване на прием на Olive Boost.

При нужда от съвет или консултации, молим да се свържете с нас.

Начините за връзка:
Т: +359 890110909
e- mail: zdrave@oliveboost.com

Olive Boost - 30 ml

Екстракт от маслинови листа
Достатъчно за един месец!
20 капки на ден.
47
лв.
БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

Как да Намалим
Високо Кръвно Налягане
Виж и нашата статия "Как да намалим високо кръвно налягане"
В нея ще прочетеш за:

1. Високото Кръвно Налягане - Същност
2. Високо Кръвно Симптоми и Причини
3. Начини за борба и сваляне на високо кръвно налягане
4. Изследвания на влиянието на Екстракта от Маслинови Листа върху високото кръвно налягане
5. Екстрактът от маслинови листа трайно намалява високото кръвно

Абонирай се за нашия блог

E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого!
С натискането на бутона Вие се съгласявате с нашата GDPR политика.
Click to order
Поръчка
Total: 
Три Имена
Имейл
Телефон
Адрес за доставка:
Моля посочете Ваш адрес или офис на Спиди.